Kulinarna majówka w Uzarzewie: smaki potraw z dziczyzny 5 maja

5 maja 2024 w Muzeum Przyrodniczo-Łowieckie w Uzarzewie odbędzie się kulinarna majówka – Muzeum zaprasza na imprezę plenerową pod hasłem „Dziczyzna. Leśne specjały”. Będzie to doskonała okazja, aby poznać tajniki kuchni i spróbować wyjątkowych potraw z dziczyzny.

W programie imprezy przewidziano m.in.: bezpłatne degustacje potraw z dziczyzny, ciast, deserów i napojów na bazie leśnych owoców, prelekcje o właściwościach zdrowotnych dziczyzny, ziół i innych darów lasu, bezpłatna konsultacje i porady dietetyka oraz konkurs wiedzy przyrodniczej. Podczas imprezy nie zabraknie stanowisk warsztatowo-pokazowych dla dzieci, wystaw łowieckich, a także gier i zabaw integracyjnych.

Majówka odbędzie się na terenie Muzeum Przyrodniczo-Łowieckiego w Uzarzewie (ul. Akacjowa 12) w godzinach 10:30-15:30. Bilety wstępu: normalny – 10zł, ulgowy – 8 zł (dzieci do lat 7 wstęp bezpłatny).

Aktualności ze Swarzędza i okolic znajdziecie TUTAJ.

Kulinarna majówka w Uzarzewie
Kulinarna majówka w Uzarzewie: smaki potraw z dziczyzny 5 maja. Grafika i fot. ilustracyjna: Muzeum Przyrodniczo-Łowieckie w Uzarzewie.

Adam Choryński

Redaktor naczelny i wydawca Informatora Swarzędzkiego i portalu swarzedz24.pl, swarzędzanin od urodzenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *