Kulinarna majówka w Uzarzewie: smaki potraw z dziczyzny 5 maja
5 maja 2024 w Muzeum Przyrodniczo-Łowieckie w Uzarzewie odbędzie się kulinarna majówka – Muzeum zaprasza na imprezę plenerową pod hasłem „Dziczyzna. Leśne specjały”. Będzie to doskonała okazja, aby poznać tajniki kuchni i spróbować wyjątkowych potraw z dziczyzny.
W programie imprezy przewidziano m.in.: bezpłatne degustacje potraw z dziczyzny, ciast, deserów i napojów na bazie leśnych owoców, prelekcje o właściwościach zdrowotnych dziczyzny, ziół i innych darów lasu, bezpłatna konsultacje i porady dietetyka oraz konkurs wiedzy przyrodniczej. Podczas imprezy nie zabraknie stanowisk warsztatowo-pokazowych dla dzieci, wystaw łowieckich, a także gier i zabaw integracyjnych.
Majówka odbędzie się na terenie Muzeum Przyrodniczo-Łowieckiego w Uzarzewie (ul. Akacjowa 12) w godzinach 10:30-15:30. Bilety wstępu: normalny – 10zł, ulgowy – 8 zł (dzieci do lat 7 wstęp bezpłatny).
Aktualności ze Swarzędza i okolic znajdziecie TUTAJ.
![Kulinarna majówka w Uzarzewie](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_563,h_800/https://swarzedz24.pl/wp-content/uploads/2024/04/Uzarzewo-1-721x1024.jpg)